Home | terug | © geregistreerd
tanslation:

Wereldvlinders

tekeningen en foto's wereldvlinders

Vlindertekeningen

Deze Vlindertekeningen zijn gemaakt door kinderen van basis scholen uit Nijmegen en elders in het land. Ook kinderen vanuit andere delen van de Wereld doen mee en maken weer andere Vlindertekeningen. De Vlindertekeningen worden alle zichtbaar gemaakt met als titel ‘Bruidskamer van een Vlinder’. Door de kunstenaar worden uit deze ‘Bruidskamer van een Vlinder’ de tekeningen uitgekozen. Met als einddoel een textielproduct te ontwikkelen.

Persbericht
Nijmegen, 17 januari 2010

Doel van dit kunstproject is om ondersteuning te geven voor de noodzakelijke levensbehoefte van ieder kind ter wereld in nood. Via samenwerking met een kleinschalige organisatie die zich al inzetten voor het kind zoals onder andere is te zien op www.innergift.nl kan het kunstproject worden uitgevoerd. Verder is ook nog contact gezocht met een leerkracht van het lager onderwijs in de provincie Gelderland om de eerste vlindertekeningen te maken. Kinderen kunnen zelf een beetje uit hun armoede komen door aan het kunstproject deel te nemen. Wat wij vragen aan ieder kind is heel simpel: fantasievolle vlindertekeningen in kleur. Deze worden dan uiteindelijk met respect voor elk ingezonden vlindertekening door de kunstenaar tot een geheel nieuw kunstproduct verwerkt. De bedoeling is dat dit kunstproduct in kunstwinkels, bedrijfsleven en via onze stichting te koop worden aangeboden. Tijdens de Floriade in 2012 te Venlo zullen ook kunstzinnige zaadjesvliegers worden opgelaten met op een van deze vliegers de ‘Wereld Vlinders’ verwerkt.

Investering
De investeringen van het te ontwikkelde kunstproduct en de zaadjesvliegers zullen in eerste instantie worden bekostigd door de kunstenaar zelf en hiervoor is ook al contact gezocht bij het textiel Museum in Tilburg. De opbrengsten uit dat product zal dan uiteindelijk naar de organisaties gaan die aan het kunstproject hebben meegewerkt. Op de website: www.vlinderkas.com zullen de producten met de verwerkte vlindertekeningen worden vertoond. Wij danken dan ook alle voor de vruchtbare samenwerking die hierbij ten grondslag zal komen te liggen, voor het welslagen van deze gedachten een’ kunstwerk’ VOOR EN VAN HET KIND.